Heeft de FAQ uw vraag niet beantwoord?

Neem dan graag contact met ons op.

Sommige mensen voelen meteen of binnen enkele dagen de positieve werking. Bij anderen kan soms iets langer duren, 2 a 3 weken. Het verschilt per persoon en hangt van verschillende factoren af. Iedereen heeft weer andere klachten en andere oorzaken. In het algemeen merkt men de werking van het sieraad als eerste aan meer energie en een beter algemeen gevoel, je voelt je “lekkerder in je vel.”

In een zeldzaam geval kan men zich licht onwel voelen. Dit stopt als het sieraad afgedaan wordt. U kunt na een uur het sieraad weer gebruiken en in veel gevallen zijn de klachten verdwenen. Ook kunt u kiezen om het sieraad alleen overdag te dragen als dat voor u beter voelt. De mate van gebruik vult u zelf in.

Daar kunnen veel redenen voor zijn. Een veel voorkomende reden is het onvoldoende drinken water. Wij raden aan om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Magneet therapie is niet bedoeld om alleen nu en dan toe te passen. Vooral in het begin is het belangrijk dat u uw Energetix magneetsieraad alleen af doet bij het douchen of zwemmen. Indien u al voldoende energie heeft en geen specifieke klachten ervaart, zult u mogelijk in uw beleving geen veranderingen merken.

De magneet therapie werkt echter ook beschermend tegen de schadelijke gevolgen van onder andere mobiele telefoons en tegen de straling (elektrosmog) van huishoudelijke apparatuur en computers. Magneten kunnen ook mentaal effect op u hebben. U kunt zich bijvoorbeeld beter concentreren of neemt eenvoudiger een zware beslissing. Effecten van de magneet zijn dus ook afhankelijk van het type persoonlijkheid in brede zin.

De magneet therapie en het dragen van Energetix magneetsieraden kunnen klachten voorkomen. Het gebruik van mineralen en vitaminen bevorderen ook de gezondheid net zoals de magneten.

Swarovski glas of gezette stenen kunnen uit het sieraad vallen. Daarom raden wij af om die sieraden te dragen onder de douche, in het zwemband of tijdens nat huishoudelijk werk. De Energetix SportEX armbanden zijn hier in het bijzonder wel geschikt voor.

Haarlak, parfum, deodorant of wasmiddelen kunnen de sieraden aantasten. Over het algemeen is de ervaring dat puur metalen armbanden en ringen zonder al te veel risico altijd gedragen kunnen worden. Echter het mogelijke risico blijft wel bij de eigenaar.

Gebruik onze “polishing” doek om uw sieraden schoon te maken. Met zo’n doek kunt u ook kleine beschadigingen weg werken. Wij willen u erop attent maken dat water uw sieraden kan aantasten. Daarom raden wij aan de sieraden niet te dragen als u veel in contact komt met water. Haarlak, parfum, lotion, deodorant, wasmiddelen enzovoorts, kunnen uw sieraden ook aantasten! Dit geld voor elk sieraad en dus niet enkel voor Energetix magneetsieraden.

Alle gebruikte magneten in onze Energetix magneetsieraden zijn neodymium magneten. Neodymium magneten hebben een levenslange garantie, daar deze slechts 1 % van hun kracht verliezen per 100 jaar.

Het is niet nodig de magneetsieraden dag en nacht te dragen. Het is voldoende om gedurende de nacht te dragen. Indien u wenst kunnen ze wel 24 uur per dag gedragen worden zonder problemen. U voelt zelf wat prettig is. De sieraden hebben geen verslavende werking.

Dit is niet noodzakelijk. U mag uw magnetische sieraden dragen hoe u het prettig vindt, dat kan ook losjes rond uw pols zijn. De werking van de magneet gaat ongeveer 3 cm diep het lichaam in, ook wanneer het sieraad niet strak op de huid gedragen wordt. Deze werking is onschadelijk.

Indien u een pacemaker heeft, raden wij veiligheidshalve af om magneetsieraden batterijduur van een pacemaker kan bij bepaalde modellen beïnvloed worden door een magneet. De nieuwere pacemakers zijn hiertegen vaak beveiligd. Overleg voor de zekerheid met uw cardioloog, hij of zij is namelijk de specialist die u mag adviseren. Er zijn mensen met een pacemaker die gewoon magneet sieraden dragen. Zwangerschap: Indien u al gewend bent om magneetsieraden te dragen dan is er geen beperking. Droeg u vóór de zwangerschap nog geen magneetsieraad, dan kunt u voor de zekerheid beter pas na de eerste 13 weken van de zwangerschap uw magneetsieraden gaan dragen.

Wij horen vaak dat een koperen armband groen afgeeft. Dit is het resultaat van de natuurlijk tussen de zuurtegraad van de huid en het koper. Deze zogenaamde oxidatie kunt u eenvoudig verwijderen met zeep en water of met citroensap. De oxidatie van het koper is echter een signaal dat er een ontsteking in uw lichaam aanwezig is. Het kopersulfaat zal via de huid in uw bloedbaan opgenomen worden en bijdragen aan het bestrijden van de ontsteking. Veel Energetix producten zijn niet van koper gemaakt omdat niet iedereen dit wil of nodig heeft. In sommige gevallen ligt er ook een technische reden aan ten grondslag dat een bepaald sieraad niet van koper gemaakt is. Indien u wil voorkomen dat het koper oxideert, kunt u een laagje transparante nagellak aan de binnenkant over het koper aanbrengen.

In onze Energetix magneetsieraden zitten 1 of meer neodymium magneten. Deze de ruimtevaart en hebben de unieke eigenschap slechts 1 % van hun werking te verliezen per 100 jaar. De kracht van een magneet wordt uitgedrukt in Tesla of Gauss. Alle Energetix magneetsieraden zijn uitgerust met magneten met een sterkte van 0,12 Tesla ofwel 1200 Gauss, tenzij anders aangegeven. 1200 Gauss wordt geacht een werkzame en veilige waarde te zijn. Houdt u er rekening mee dat magneten bij direct contact mogelijk uw bankpassen kunnen beschadigen.

Er zal weinig verschil zijn bij het dragen van uw armband om de linker of om de de bloedstroom in beide polsen nagenoeg gelijk is. Echter ieder mens is anders en het beste is om zelf uit te proberen of u een verschil voelt. Oosterse geneeswijzen zeggen dat het menselijk lichaam asymmetrisch is. Daardoor heeft elke pols bijvoorbeeld verschillende acupunctuur punten en meridianen. Bij een te lage bloeddruk adviseren wij om uw Energetix sieraad links te dragen en bij een te hoge bloeddruk juist rechts.

Alle sieraden zijn gemaakt van edelstaal, dat ook wel chirurgisch staal genoemd wordt. belangrijkste eigenschap hiervan is dat het een nikkel allergievrij materiaal is. De nikkel die aanwezig is in het staal, is geneutraliseerd zodat er geen allergische reactie plaats vindt. De afwerking van de sieraden bestaat uit een hoge kwaliteit goud of rhodium. De sieraden die verguld zijn, kunnen indien het goudlaagje beschadigd is een allergische reactie geven. Dit komt omdat het staal dat eronder zit nog niet geneutraliseerd is. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het sieraad een maand te laten liggen zodat er een natuurlijk corrosie laag op komt. Daarna is het sieraad weer allergie vrij.

Door de werking van de magneten verbetert de capaciteit van zuurstof opname en verwijdering in het bloed, door de rode bloedlichaampjes te ontclusteren. Afvalstoffen verlaten via de ontlasting en urine het lichaam. Het is mogelijk dat u tijdelijk vaker naar het toilet wilt. Wij adviseren voor een optimale werking om voldoende water te drinken, namelijk anderhalf tot twee liter per dag. Door de verbeterde doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam transporteren. Dit komt terecht in alle lichaamsdelen en dus ook onder andere in de knie. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans.